Tietoa meistä

Ikaalisten 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1938. Teemme nuorisotyötä koko Ikaalisten alueella, keskustasta kylille.

Avaintuotteita ovat lasten ja nuorten kerho- ja kurssitoiminta sekä nuorten työllistäminen. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa järjestämme myös retkiä, leirejä sekä tapahtumia.

Kerhoissa kokkailemme ja pelailemme. Lisäksi järjestämme retkiä mm. uima-/keilaretkiä, elokuva- ja lasketteluretkiä sekä retkeiä metsällisille oppimispoluille. Kesäaikana järjestämme monioimi- ja eläinleirejä. Apuohjaajaksi kerhoihin on mahdollista päästä 15-vuotta täytettyä, suoritettuaan ensin osaava kerhonohjaaja koulutuksen. Töitä pääsee tekemään työpalvelussa, ja kansainvälistymään esimerkiksi ulkomaan leireillä tai IFYEnä.

Toimintaan pääset mukaan monella eri tavalla. Voit liittyä jäseneksi, ilmoittautua vapaaehtoiseksi ohjaajaksi tai vaikkapa antaa lahjoituksen nuorisotyöhömme. 

4H-toiminta


Mikä on 4H?

4H on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorisojärjestö kaikille 6-28 vuotiaille nuorille. Sen ydintehtävänä on tukea lasten ja nuorten tasapainoista kehitystä ja elämänhallintaa. Tehtävää toteutetaan edistämällä nuorten omatoimisuutta, yritteliäisyyttä ja arjen taitoja. Lisäksi pyritään edistämään nuoren yhteistyötaitoja, kansanvälisyyttä sekä luonnon ja ympäristön kunnioitusta.

4H-työn tärkeimpiä arvoja ovat:

- yritteliäisyys ja ahkeruus
- yhteistyö
- rehellisyys ja oikeudenmukaisuus sekä
- välittäminen ja suvaitsevaisuus

Tekemällä oppiminen on 4H:n tärkein työmenetelmä.


Lue lisää: https://4h.fi/4h-jarjestona-2/jarjeston-toiminta/